Mascara

Med en mascara kan du markera dina fransar och få dem att se längre och fylligare ut. Det finns mascara som både ger extra längd och volym beroende på vad du behöver för dina fransar. Läs mer om de olika typerna av mascaror här!

135 Produkt(er)

Hitta den bästa mascaran för dig

De flesta kvinnor har en mascara i sin sminkväska som en fast del av sin sminkrutin. En mascara sätter alltid pricken över i:et till varje makeuplook.

När du ska hitta den bästa mascaran för dig är det en fördel att utgå från vilka fransar du har. Den mascara som fungerar för din väninna är inte nödvändigtvis den bästa mascaran för dig. Om dina fransar är korta bör du välja en mascara med en liten borste så att du enkelt kan komma åt alla fransar och få dem definierade. Här kommer nog en mascara som ger mer längd än fyllighet vara det bästa valet.

Om dina fransar däremot är långa är en stor mascaraborste bra, så du får massor av fyllighet och volym.

Att hitta den bästa mascaran kan vara svårt och ibland behöver man prova sig fram med flera olika. 


Vad vill du uppnå med din mascara?

Det kan vara väldigt individuellt vilken typ av mascara som fungerar bäst. Vissa vill ha längre fransar, andra vill ha mer volym, eller kanske du vill ha mer böjda fransar? Du kan läsa om de olika typerna av mascaror här.

Mascara som ger längd:

En mascara som ger vackra, långa och separerade fransar har ofta en borste av gummi eller plast. Här sitter borsthåren vanligtvis lite längre ifrån varandra, så det är lättare att separera fransarna. En gummiborste fungerar lite som en kam, så du får långa, spridda fransar.

Volymmascara:

En volymgivande mascara har vanligtvis ett borsthuvud av nylon snarare än gummi. De är ofta konformade och finns med både stora och små borstar. Den här typen av mascara är riktigt bra om du redan har långa fransar och hellre vill fokusera på volym, men även för dig som bara vill ha en mascara som ger massor av volym. På en volymmascara sitter borsthåren ofta tätt för att säkerställa så mycket volym som möjligt.

Få böjda fransar:

Är dina fransar väldigt raka, eller skulle du vilja göra dina fransar mer böjda? Då ska du satsa på en mascara som har en rundhet med en böj i borsten. Dessa finns som både gummiborste och nylonborste beroende på om du också vill ha längd eller volym.

Vill du ha en ännu större böjning på dina fransar kan du använda en fransböjare innan du applicerar din mascara. En ögonfransböjare hjälper till att hålla dina fransar böjda hela dagen.

Vattenfast mascara:

Många mascaror finns nu att få i en vattenfast version för dig som vill ha en extra hållbar mascara. En vattenfast mascara är bra om du badar eller ska på semester och spenderar mycket tid i vattnet. En vattenfast mascara kan också var et bra val om du har ögon som rinner mycket. 

Eftersom en vattenfast mascara är så mycket mer hållbar och vattenbeständig är den såklart också svårare att ta bort. Du kan ta bort vattenfast mascara genom att använda en ögonmake-up remover avsedd för vattenfast mascara då inte alla ögonmakeupborttagare kan ta bort vattenfast mascara.


Mascara för känsliga ögon

Många upplever irritation runt ögonen eller att ögonen tenderar att vattnas när de använder mascara. Detta kan vara ett tecken på att du har känsliga ögon. Som tur är finns det mascaror som är speciellt utvecklade för att vara skonsamma och lämpliga för känsliga ögon.

När du väljer mascara för känsliga ögon är det viktigt att formulan är testad för känsliga ögon. Dessutom är det en bra idé att välja en mascara som är lätt att ta bort, så att du inte behöver gnugga för hårt för att få av den. Det är lämpligt att välja en mild ögonsminkborttagare så att du enkelt kan ta bort mascaran utan att irritera ögonen.

La Roche-Posay TOLERIANE Volume Mascara är särskilt bra för känsliga ögon då den är utan parfym och testad för känsliga ögon, och ingår i La Roche-Posays hypoallergene serie. Hypoallergen hudvård är en term för kosmetiska hudvårdsprodukter som tillverkas med ett särskilt syfte att minska risken för att framkalla allergiska reaktioner i huden.

La Roche-Posay TOLERIANE Volume Mascara ger mycket fyllighet och volym till dina fransar utan att tynga ner dem. Borsten gör det också enkelt att separera fransarna, så att de inte klumpar ihop sig.


3 av de mest populära mascarorna

Det finns så många olika typer av mascaror att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Nedan kan du se 3 av de mest populära mascarorna just nu.

Maybelline Sky high mascara

Maybelline är ett riktigt populärt märke när det kommer till mascara och de har många bra mascaror i sitt sortiment. Här hittar du både mascaror som ger volym och de som ger längd. Mascaran som är deras mest populärs just nu är Maybelline Sky High mascara.

Låt dina fransar lyftas till himlen med Maybelline Sky High mascara. Denna mascara från Maybelline lyckas ge dina fransar en massa volym och längd. Den har en lång gummiborste som separerar dina fransar med varje drag från rot till spets.

Maybelline Sky High mascara innehåller bambuextrakt och fibrer, vilket ger fransarna optimal fyllighet och längd, och den är även lämplig för känsliga ögon.

Lavinde mascara

En annan populär mascara är Beyond Volume & Curl från Lavinde Copenhagen. Denna Lavinde mascara ger vackra fylliga fransar med en naturlig böj, och den innehåller även ögonfransserum för extra vård och styrka för dina fransar.

Om du vill ha en mascara som lyfter dina fransar med en vacker böjning och som samtidigt ger en elegant fyllighet och volym, så är Lavinde Beyond Volume & Curl mascara definitivt värd att prova. Mascaran har en gummiborste som separerar dina fransar, så att du är fri från att de klumpar ihop sig.

Loreal Telescopic mascara

Telescopic mascara från Loreal är verkligen en av de ledande mascarorna när det kommer till längd. Den har en smidig tunn gummiborste, som fint går in och definierar dina fransar. Tack vare borstens små borsthår lyckas Telescopic mascara verkligen fånga även de mycket korta fransarna. Dessutom är formulan lätt att arbeta med, så den är lätt att applicera och alla dina fransar får en intensiv svart färg.


Köp mascara online

På Med24 har vi ett enormt utbud av mascaror för alla önskemål och behov. Vi har de bästa mascarorna till bra priser och fina erbjudanden och möjlighet att alltid uppnå fri frakt!  

De flesta vill ha långa fransar som verkligen får dina ögon att vara i fokus. Vill du dessutom ha längre och starkare ögonfransar ska du prova ett ögonfransserum, som stimulerar tillväxten av dina ögonfransar.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.