Aurion

69 Produkt(er)

Aurions målsättning är att skapa balans i naturen och i människan. Det gör de genom att producera näringsrika produkter av biodynamiska och ekologiska råvaror

Aurion arbetar utifrån 6 fokusområden:

Hälsa:
Aurion lägger stor vikt vid hälsa vilket tydligt märk i deras produkter. Aurion använder inga tillsatsämnen, inga enzymer och inga färgämnen i produktionen av sina produkter. Förarbets- och förmalningsprocessen betyder att det inte siktas bort speciellt mycket från kornet och på så vis behålls mest möjliga näringsinnehåll. Då förmalningsprocessen är skonsam bevaras så mycket protein som möjligt. Aurions produkter är näringsrika och smakar fantastiskt gott.

Innovation:
Det arbetas alltid på att utvecka och testa nya produkter och tekniker. Detta har sedan starten 1974 varit drivkraften bakom Aurion. "Att vara begeistrad är trots allt det viktigaste när man vill vara nyskapande” säger Jørn Ussing Larsen.

Miljö och Energi:
Elektrisiteten som används hos Aurion kommer från vindkraft, vattnet värms av solenergi och alla motorer är anpassade för att använda så lite energi som möjligt. Istället för oljepanna används endast kornavfall för uppvärmning och på så vis sparas ca 40-50 ton olja om året. Aurion har gjort det till en hjärtesak att värna om miljön och har vunnit miljöpris för sin fantastiska insats.

Korn och odling:
Aurion går inte på kompromiss med kvaliten av kornet som är det centrala i deras produktion. De arbetar hårt på att ha ett nära samarbete med odlarna och samarbetar nu med 3:e generationen markägare. De har 50 kornavlare tillknutet sig och som är fördelade över hela Danmark. 80-90 % av allt biodynamiskt korn i Danmark går till Aurion.

Kvarnen:
Sedan 1984 har Aurion malt sitt eget mjöl i sina egna lokaler i Hjørring, Nord Jylland i Danmark. De använder 14 stenkvarnar, vilket innebär att allt mjöl är stenmalet och mycket aromatiskt. Kvarnen är väldigt komplex då den mal 23 kornsorter som alla kräver sin speciella behandling i relation till rengöring och malning. Behandlingen av kornsorterna är mycket skonsam då det är just förbearbetningen av kornet som gör att Aurions produkter skiljer sig från mängden.

Värdegrund:
Aurion grundades 1974 av Jørn och Inger Ussing Larsen, två eldsjälar som både brinner för att skapa balans mellan natur och människa. Jørn och Inger träffades 1973 och delar intresset för det biodynamiska, dock var utbudet väldigt litet vilket i sin tur blev grundstenen för Aurion. Det arbetas utifrån en grundläggande idé om ansvar för människan och naturen och kärleken till goda råvaror, högt näringsvärde och smakmässig kvalitet av produkterna.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.