Algenist

Algenist

Läs mer om den banbrytande hudvården från Algenist
Historien om Algenist | Alguronic Acid

21 Produkt(er)

Historien bakom Algenist

Algenist skapades av ett team av bioteknikforskare i Kalifornien som ville utveckla algbaserade lösningar inom förnybar energi. Under sin forskning för US Marine (United States Marine Corps) upptäckte de några kraftfulla polysackarider från mikroalgerna som visade sig vara ansvariga för regenereringen och skyddet av mikroalgcellen. På så sätt kan mikroalgerna överleva i de tuffaste miljöerna överallt på jorden. I sitt fortsatta arbete med vetenskapliga tester fann de att mikroalgerna även har fördelar för huden som aldrig tidigare setts inom anti-aging. Algerna patenterades under namnet Alguronic Acid, vilket var utgångspunkten för Algenist – ett hudvårdsmärke baserat på specifika algsubstanser.

Vad är Alguronic Acid?

Alguronic Acid är nyckelingrediensen i alla hudvårdsprodukter från Algenist. Vetenskapliga tester visar att den har anti-aging egenskaper och hjälper till att regenerera, stärka och balansera huden. En av fördelarna med alguronsyra är dess förmåga att tillföra fukt till huden och hålla kvar vatten i huden. Den har en förmåga att binda vatten 6 gånger starkare, jämfört med hyaluronsyra, som ofta används i hudvård för just detta ändamål. Alguronsyra har också en kraftfull regenererande effekt och stimulerar cellförnyelsen med 55%, vilket minskar fina linjer och rynkor.

Algenist Genius Liquid Collagen

Den absoluta storsäljaren från Algenist är deras Algenist Genius Liquid Collagen, som är gjord på en banbrytande formula med växtkollagen, Alguronic Acid och Microalgae Oil, som tillsammans hjälper till att återställa hudens elasticitet, fasthet, fuktbalans och styrka. Förutom att den minskar linjer och rynkor gör den huden fastare, smidigare och mjukare. Innehållet av alguronsyra stimulerar cellförnyelsen, vilket hjälper huden att själv producera mer kollagen. Förutom i sin klassiska form som ett serum finns den även för läpparna i form av Algenist Genius Liquid Collagen Lip.

Dessutom består Algenists produktserie även av; Algenist Alive Prebiotic Balancing Moisturizer SPF 15 och Algenist Alive Prebiotic Blanching Mask, som har prebiotika från alger och probiotika samt Alguronic Acid, som hjälper till att bibehålla en frisk hud. Vidare innehåller Algenists sortiment på Med24.se bl.a.:

  • Algenist Blue Algae Vitamin C
  • Algenist Niacinamide Moisture Veil
  • Algenist Elevate Firming & Lifting Contouring Serum

Köp hudvård från Algenist på Med24.se - Algenist utvecklar hudvård som är både naturlig, hållbar, vegansk och baserad på patenterade och extraordinära algsubstanser.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.