ACO

ACO är ett svenskt varumärke som är känt i hela Skandinavien för sin starka kompetens när det kommer till hudvård. Läs mer om ACO här

33 Produkt(er)

ACO – ett svenskt hudvårdsmärke

ACOs forsknings- och produktutvecklingsavdelning finns i Kista, en förort till Stockholm, där alla ingredienser granskas i förhållande till sin roll, effektivitet och säkerhet både för människor och miljö.

För ACO symboliserar kvalitetshudvård en minimalistisk användning av rena, noggrant utvalda ingredienser som tjänar ett exakt syfte utan allt som är onödigt. Var och en av ACOs hudvårdsprodukter genomgår rigorösa tester och har därför noggrann säkerhetsdokumentation. ACOs sortiment är designat för att vara kompatibelt med det skandinaviska klimatet och vänder sig till alla hudtyper och åldersgrupper, inklusive speciallösningar för känslig hud.ACO är för dig - vilken hudtyp du än har

ACO är ett välkänt varumärke i Skandinavien som har designat sin hudvård för det nordiska klimatet och tar hänsyn till alla hudtyper och åldrar.

ACO hudvårdsrutin för normal hud

Om du har normal hud är din hud i balans. Den är mjuk, smidig och med en naturlig elasticitet.

Rengöring

Normal hud är i allmänhet i gott skick och välbalanserad, och det optimala är att bibehålla denna balans. Det finns flera alternativ för normal hud, men det är viktigt att alltid välja skonsamma rengöringsprodukter för att behålla hudens fuktbalans.

En rengöringsgel eller lotion rengör effektivt huden och tar bort make-up, samtidigt som den återfuktar och bibehåller hudens naturliga fuktnivå. Om du föredrar mousse, se till att produkten du väljer inte dränerar huden på fukt.

För vattenfast makeup rekommenderas det att använda en speciell sminkborttagare som är designad för detta för att undvika hudirritation. Avsluta din rengöring av huden med ett ansiktsvatten för att ta bort eventuella sminkrester och bibehålla hudens fuktbalans.

Olja

För att förbättra din huds lyster och motverka ålderstecken är det bra att använda olja både morgon och kväll. Oljan kan antingen användas ensam eller genom att tillsätta några droppar till din dag- och nattkräm.

Ögonkräm

Det ömtåliga området runt ögonen är ofta utsatt för svullnad och är extra känsligt. Genom att använda en kräm speciellt framtagen för ögonområdet kan du tillföra fukt samtidigt som krämen kan verka kylande och därigenom minska synliga tecken på svullnad.

Hydrering

Även för en normal hudtyp är det viktigt att vara återfuktad både morgon och kväll för att behålla fuktbalansen. Använd dag- och nattkrämer som syftar till att ge näring till huden och ge en djupgående återfuktning så att den förblir smidig och mjuk. Om du vill jobba på fina linjer eller bristande elasticitet, välj en dag- och nattkräm som även har anti-aging egenskaper.ACO hudvårdsrutin för torr hud

Om du har torr hud kommer din hud att tendera att kännas stram och i allmänhet som att den är en storlek för liten. Torr hud reagerar lättare på vind och väder och behöver mycket fukt.

Rengöring

Börja och avsluta dagen med att rengöra ansiktet för att ta bort döda hudceller, svett och andra orenheter som har samlats på huden. För dem med torr hud är en rengöringsmjölk det perfekta valet eftersom den både rengör och återfuktar huden. Rengöringsmjölken går även att torka av, så att du inte behöver utsätta ansiktet för onödig uttorkning med vatten. Ett ansiktsvatten är ett utmärkt komplement till din rengöringsrutin för att ta bort kvarvarande smuts från huden. Den återfuktar också huden och förbereder den för nästa steg i din hudvårdsrutin.

Olja

Använd en återfuktande olja för att återfukta huden på djupet. Torr hud är särskilt i behov av djup återfuktning, vilket en olja kan ge. En ansiktsolja kan också fungera som en anti-aging lösning och förbättrar hudens naturliga lyster.

Ögonkräm

Det ömtåliga området runt ögonen kräver specifik behandling på grund av dess tunna och känsliga struktur. En ögonkräm kan hjälpa till att minimera mörka ringar och göra huden under ögonen fylligare.

Hydrering

Använd en rik och närande dag- och nattkräm för att återställa hudens fuktbalans. Den här typen av krämer hjälper även huden att återfå sin spänst och bidrar till en jämnare hudton. Torr hud är särskilt känslig för kall och torr luft och kan därför behöva en mer intensiv ansiktskräm under vintermånaderna.ACO hudvårdsrutin för fet hud

En fet hud skiner mycket på grund av överproduktion av talg (sebum). Dessutom tenderar den till stora porer och eventuellt mer oren hud.

Rengöring

Fet hud är resultatet av ökad talgproduktion. Många tycker att man därför bör torka ut huden, men i många fall kan det göra det hela mycket värre. För även fet hud behöver återfukta, annars kan hudens yta bli torr, och därmed kan talgproduktionen öka ytterligare. Välj skonsamma rengöringsprodukter som stabiliserar hudens tillstånd. En ansiktsrengöring med salicylsyra är effektiv genom att den minskar utbrott av orenheter och pormaskar samtidigt som den rengör på djupet. Använd en toner efter rengöring.

Hydrering

Fet hud tenderar att glänsa, så det kan vara fördelaktigt att använda produkter som kan matta huden. En återfuktande gelbaserad kräm kan både lugna huden och undvika att täppa till porerna. Om du får problem med orenheter rekommenderas en gelkräm innehållande salicylsyra.

Täckning av orenheter

Lider du av finnar och orenheter och vill dölja dem? Då kan det vara effektivt att använda ett täckstift eller concealer. ACO Spotless Cover stick fungerar både som en concealer och innehåller uttorkande zinkoxid, vilket hjälper till att minimera orenheter.

Det finns även ACO Spotless Overnight Treatment, som används på natten för att torka ut finnar och minska deras synlighet. Applicera produkten på de drabbade områdena och låt den verka över natten.Hudvård för hela familjen

ACO Hud har en omfattande kunskap om hudens behov i vårt nordiska klimat. Detta grundar sig på omfattande forskning som har lett till utvecklingen av denna fantastiska hudvårdsserie, som har produkter för hela familjen. ACO Intimate Care är speciellt framtagen för kvinnor och ACO Men för män. ACO Special Care används av flera målgrupper, till exempel baby, barn och äldre. 

ACO Intimate Care-serien vårdar, rengör och återfuktar intimområdet utan att irritera. Produkterna har testas av kvinnor och är avsedda för kvinnor. Serien omfattar noggrant utvalda och välkända ingredienser som är skonsamma mot huden och helt utan parfym. 

ACO Men är en hudvårdsserie, är avsedd för män som har en hud som kräver extra fukt och näring. I serien ingår roll-on, rakgel, ansiktslotion och after shave. Alla produkter innehåller välkända och näringsrika ingredienser som återfuktar och skyddar huden på bästa sätt. 

ACO Special Care ger extra skonsam näring till skadad eller särskilt ömtålig hud. Serien innehåller flera produkter för psoriasis, torr hårbotten, fötter, händer samt allmän vård för hud som behöver extra omsorg.
Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.