Brun Utan Sol - för en fin kulör

Brun utan sol är ett självklart val för den som vill ha en fin färg utan att använda solarium eller sola. Med en Brun utan sol-produkt kan du enkelt och snabbt uppnå den vackra gyllene sommarglöden över hela kroppen och i ansiktet.

Vad är en Brun utan sol? | Välj rätt Brun utan sol-produkt | Så använder du Brun utan sol – steg för steg 

191 Produkt(er)

Vad är en brun utan sol tillverkad av?

En brun utan sol kan vara både en kräm, spray eller mousse eller servetter. Det finns till och med body lotions och solkrämer med brun utan sol-effekt.

En brun utan sol innehåller DHA, som är ett sockerämne som kan reagera med aminosyrorna som finns i hudens övre lager. När en reaktion uppstår med dessa blir huden brun. Färgen lägger sig dock bara på översta huden och är inte på något sätt skadlig för hälsan.

Hur tar man bort brun utan sol?

Som alltid kommer de yttersta hudcellerna att dö och falla av någon gång. Därför försvinner också brun utan sol och den fina färgen gradvis. Det uppskattas att färgen håller i ca 5 dagar. Vissa brun utan sol-produkter kan dock tvättas av i duschen.

Val av brun utan sol-produkt

I vårt utbud hittar du flera olika varianter av brun utan sol-produkter. Det är helt individuellt vilken man föredrar att använda och det kan verka förvirrande vilken man ska välja – Vi hjälper dig här på rätt väg.

Brun utan sol kan delas in i två huvudkategorier:

 • Brun utan sol för kroppen
 • Brun utan sol för ansiktet

När du använder en brun utan sol måste den först och främst appliceras på det område som den är avsedd för.

Därefter kan man dela in brun utan sol i ett antal underkategorier:

 • Vanlig brun utan sol
 • Uppbyggande brun utan sol, även kallad gradvis solbränna
 • Avtvättbar brun utan sol, även kallad instant tan

Den vanliga brun utan sol utvecklar långsamt den vackra färgen några timmar efter applicering och kommer att sitta kvar på huden under en längre period. Den uppbyggande brun utan sol fungerar däremot på ett sådant sätt att den, varje gång den används, bygger upp färg på huden. Den avtvättbara brun utan sol ger en fin glöd till huden direkt efter applicering, som sedan kan tvättas bort i duschen.

Det näst sista steget är att välja färg på din brun utan sol. De flesta finns inom kategorierna:

 • Light
 • Medium
 • Dark

Dessutom är flera brun utan sol inte alls inriktade på en specifik hudfärg. Om du kan välja mellan ljus, medium och mörk är huvudregeln att du ska hålla dig så nära din naturliga hudfärg som möjligt eller högst en färg mörkare. Om du har väldigt ljus hy, välj då en "light tan".

Det sista steget är ett val mellan de olika texturerna:

 • Brun utan sol mousse
 • Brun utan sol kräm
 • Brun utan sol spray
 • Brun utan sol servietter

Torktiden, hållbarheten, doften och priset varierar från produkt till produkt. Om man ska välja mousse eller spray är bara en fråga om smak. Vissa upplever att krämen är lättare att applicera på kroppen, medan andra tycker att sprayen ger den bästa färgen i ansiktet. Oftast måste du prova dig fram med de olika varianterna av brun utan sol-produkter som finns innan du hittar den eller de som passar dig bäst.

Behåll färgen så länge som möjligt

Dagarna efter att produkten har applicerats är det viktigt att du tar hand om din hud med återfuktande krämer, geler m.m. eftersom det hjälper huden att behålla sin färg. Vissa använder även en olja som innehåller shimmer för att ytterligare framhäva den fina färgen.

Eftersom brun utan sol kommer att försvinna successivt behöver man applicera igen några dagar senare om du vill behålla färgen.

Så använder du brun utan sol – steg för steg!

Den viktigaste delen av processen är faktiskt förberedelsen innan brun utan sol appliceras. Man måste förbereda huden så bra som möjligt, så att resultatet blir så jämnt som möjligt över hela kroppen. Många upplever problem med fläckar och ränder på grund av "dålig förberedelse" - vi hjälper dig därför att undvika dessa misstag med dessa enkla steg:

1. Använd fuktighetskräm: Med en jämn, välvnärd och välvårdad yta ger brun utan sol-produkten det bästa resultatet. Det rekommenderas därför att du använder en bra fuktkräm för ansiktet och fuktkräm för kroppen.

2. Vaxning och rakning: Om du vill ta bort kroppshår bör du göra detta minst 24 timmar innan du applicerar brun utan sol. 

3. Använd en skrubb: Genom att använda en ansiktsskrubb och skrubb för kroppen kommer döda hudceller och den ojämna ytan att åtgärdas. Det är särskilt viktigt att använda en skrubb på torra områden som armbågar, knän och vrister, eftersom dessa områden tenderar att bli fläckiga och flaga. Avsluta med en fuktkräm senast två timmar innan du använder självbrunaren.

4. Använd brun utan sol på kroppen: Du bör alltid vara helt torr när du applicerar den. Om du ska smörja på brun utan sol görs detta i långa och jämna drag med cirkulära rörelser. Det är bättre att applicera flera tunna lager än ett tjockt. Om du inte använder handske, kom ihåg att skrubba händerna ordentligt med vatten efteråt!

5. Använd brun utan sol på händerna: När brun utan sol ska appliceras på händerna, kom ihåg alla sidor av fingrarna osv. Applicera först ett lager fuktighetskräm på händerna och gnid sedan in dem med brun utan sol - på samma sätt appliceras den på fötter och anklar.

6. Använd brun utan sol i ansiktet: Ansiktet ska vara rengjort och torrt när brun utan sol appliceras. Eftersom ansiktet är naturligt ljusare än kroppen bör du blanda lite fuktkräm med brun utan sol och applicera detta i ansiktet som en vanlig kräm. Var försiktig vid hårfästet, färgen ska helst inte komma på hårstråna!

7. Använd brun utan sol på ögonlocken: Blanda fuktkräm med lite brun utan sol och applicera försiktigt runt ögonen. Slutligen bör du torka dina ögonbryn med en bomullspinne för att förhindra att de blir fläckiga.

8. Duscha efter applicering: Vänta helst 8-12 timmar innan du duschar/badar.  

9. Behåll färgen: Applicera en återfuktande kräm flitigt efteråt. Om du vill behålla samma färg under en längre tid måste du applicera brun utan sol igen efter några dagar.

Brun utan sol-handske

Vi rekommenderar att du använder en handske när du vill applicera brun utan sol, eftersom det är enklare och bidrar till en jämnare fördelning av färgen än att använda händerna.

I vårt sortiment hos Med24.se erbjuder vi:
1.  Mascha Vang Brun utan sol-handske 

2. Ecooking Brun utan sol-handske 

3. James Read New Tanning Mitt applikationshandske

Bästa Brun utan sol-produkterna

Många tester görs på brun utan sol-produkter och det kan ibland vara svårt att veta om man har köpt en bra brun utan sol. Vi har därför samlat endast de bästa och mest föredragna varumärkena och produkterna i vårt sortiment.

Du hittar bl.a. :
Derma Brun utan sol. Denna kan användas både i ansiktet och på kroppen. Brun utan sol från Derma är en lotion som innehåller mandelolja, sheasmör och glycerin – Den vårdar din hud samtidigt som den ger den en fin sommarglöd.

EasySun Brun utan sol Servett. Servetterna ger dig en snabb och naturlig solbränna på några få timmar. De är supermjuka och lätta att applicera färgen med och de är lätta att ta med dig vart du än ska!

På Med24.se erbjuder vi många sunda val bland kundernas favorit brun utan sol-produkter. Dessa hjälper dig att uppnå det mest naturliga och effektiva resultatet. Beställ dina favoriter snabbt, tryggt och enkelt idag! Vi har hållbar leverans och erbjuder möjlighet att uppnå fri frakt!

Vill du fortfarande uppnå en brun färg från solens strålar under de varma sommarmånaderna? Så har vi en stor solskydd-kategori, med produkter som kan hjälpa till att skydda din hud och hålla på den bruna färgen från solen längre, genom att minimera solskador med användning av solskydd.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.