Kundservice
0 varor
Varukorg

KOM IGÅNG MED DIN STEGRÄKNARE - MÄT DIN STEGLÄNGD

KOM IGÅNG MED DIN STEGRÄKNARE - MÄT DIN STEGLÄNGD

När du har köpt din stegräknare, ska du ställa in den så att den passar för dig. Det viktigaste är då att mäta din steglängd.

Omron Stegräknare - Walking style 3

Mät din steglängd

Det viktigaste är att mäta din steglängd och det kan göras på flera olika sätt. En av dem är "våta skor-metoden”: du häller ut lite vatten på trottoaren eller på plan mark. Gå sedan genom det blöta området så att dina skor blir blöta. När du fortsätter att gå några steg på torr asfalt eller mark i normal promenadtakt, ger dina skor våta märken. Genom att mäta avståndet mellan markeringarna, får du din genomsnittliga steglängd.

Om du går på mjukt underlag, kan du göra ett litet hål i marken med hälen, gå 10 steg och göra ett nytt hål vid hälen. När du mäter avståndet mellan de två hålen och delar med 10, får du din steglängd.

Du kan även mäta över en längre sträcka och sedan beräkna steglängden mer exakt: Om du vet avståndet mellan två punkter, kan du räkna ut din steglängd genom att gå från den ena till den andra punkten, räkna dina steg och dela upp avståndet mellan punkterna. Du kan till exempel gå från ena änden av en fotbollsplan till den andra (om du vet fotbollsplanens mått) och dela upp antalet steg i den kända distansen.

När du vet din steglängd, kan du lägga till dem i stegräknaren. I vägledningen står det hur man gör.

Stegräknare med fler funktioner

Om din stegräknare har flera funktioner och kan kopplas till datorn, är det bra att spendera lite tid för att få en överblick över olika funktioner och lägga in nödvändig information. Det görs bäst genom att följa instruktionerna samtidigt som du testar dem på stegräknaren.

När du kommit igång

Hur du kan få maximal nytta av att använda din stegräknare, beror på flera saker: din ålder, hälsa, träningsnivå och särskilt dina ambitioner och mål. Som med så mycket annat, är det en bra idé att börja i liten skala så att du behåller motivationen. Var också noga med att använda lämpliga skor och kläder.

Det har skrivits böcker om användning av stegräknare och det finns många hemsidor i ämnet, där du kan hitta tips och inspiration.


Se webbsida
Med24.se – Genvägen 1 – 23162 Trelleborg – Tfn: 08 - 403 001 90 – E-mail: info@med24.se - Org nummer: 28520832
Vinn ett presentkort till Med24.se500,00 SEK
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och delta i utlottningen om ett presentkort på 500,00 SEK
Tack för din anmälan!
Vinnaren får direkt besked och
presenteras i vårt nyhetsbrev en gång per månad.