Kundservice
0 varor
Varukorg

Q10 från Biosym

Q10 från Biosym

Coenzym Q10 - Kroppens förnybara energikälla! 
Naturlig, japansk ubiquinone Q10 - är den äkta och bästa formen av Q10. I oljeform och i en ljusskyddad, mjuk kapsel. Det enda preparatet på marknaden med flytande lecitin (fosfolipider) som bärare av Q10 - det garanterar en ökad smältbarhet och upptagning av Q10.   

Varje kapsel innehåller 

30 mg Coenzym Q10  400 mg Lecitin  86 mg Sojabönsolja    

Q10 - information 

Q10 är ett vitaminliknande ämne, som är nödvändigt som elektrontransportör i andningskedjan och Q10 fungerar också som en antioxidant. Q10 finns i alla celler; de största koncentrationerna återfinns i hjärtmuskelvävnaden, muskler, lever och binjurar. 

I var och en av våra celler finns det små "kraftverk" - de så kallade mitokondrierna. 

Mitokondrierna är cellernas "kraftverk", där näringsämnen bryts ned med hjälp av kroppens förbränningsprocess och näringsbunden energi frigörs. Denna energi deponeras i molekylen ATP, kroppens viktigaste energireserv. ATP är cellernas "bränsle" och som sådan nödvändig för alla kroppsfunktioner.

Q10’s roll i förbränningsprocessen kan jämföras med ett tändstift i en bilmotor t.ex. där förbränningen börjar och styrs. 

Q10 har en grundläggande betydelse för alla mänsklig vävnad, organfunktion och hälsa. 

Även om kroppen kan producera Q10 själv, finns det en hel rad villkor som måste uppfyllas för att kroppens egen Q10-syntes kan ske. Syntesen kan utebli beroende på näringsbrist, genetiska defekter, som gör att kroppen inte kan syntetisera Q10 i tillräckligt hög grad på grund av ökat behov, till exempel vid förhöjt kolesterol eller för högt blodtryck. 

Med åldern minskar kroppens egen produktion av Q10 och därmed cellernas egen nivå. Detta är förmodligen en bidragande faktor i åldrandet och många av de hälsoproblem det orsakar. Kroppens Q10-nivån kan också sjunka p.g.a. ökat behov vid specifika sjukdomar, näringsbrist, etc.
 
Oavsett orsak går Q10-bristen ut över den vävnad som har en hög ämnesomsättning, som muskler, magslemhinna och tandkött. 

Lecitin (Fosfolipider) bärare av Q10 Eftersom Q10 är en fettlöslig, vitaminliknande substans, innebär det att preparatet absorberas dåligt i cellmembranet, om de rätta förutsättningarna saknas. 

Upptaget och biotillgängligheten av lipofila (fettlösliga) ämnen - till exempel Q10 - ökas avsevärt genom så kallad micellization - en process där fettlösliga näringsämnen går samman med, och inkapslas i, en lätt absorberbar bärare.
 
Coenzym Q10 från Biosym innehåller därför den bästa råvaran - naturlig japansk ubikinon - i oljeform och i en ljus-skyddad, mjuk gelatinkapsel. Det finns naturligtvis många andra Q10- preparat som också gör det. 
De särskilda egenskaperna hos Biosyms coenzym Q10 - som skiljer produkten från mängden - är att coenzym Q10 från Biosym - det enda preparatet på marknaden - som är bundet till (micelliserad) flytande Lecitin (fosfolipider) som bärare av Q10. 

Detta har många fördelar, till exempel: 

Lecitin är en idealisk bärare av Q10, eftersom det ökar dess smältbarhet och absorberbarhet samt fördelningen i organismen.  

Lecitin är ett idealiskt preparat för transport av Q10 när Q10 verkar i cellmitokondriemembranet och detta membran är sammansatt av upp till 90% lecitin. 

Lecitin är en antioxidant-synergist, d.v.s. Lecitin förstärker effekten av andra antioxidanter - till exempel Q10.
Se webbsida
Med24.se – Genvägen 1 – 23162 Trelleborg – Tfn: 08 - 403 001 90 – E-mail: info@med24.se - Org nummer: 28520832