Pessar

Pessar

Pessar

Pessar är ett preventivmedel utan hormoner

Det finns mängder av olika preventivmetoder att välja på och vad ska du välja? Om du vill ha full kontroll som kvinna vill du själv välja ditt preventivmedel. Ditt val står mellan p-piller, spiral och pessar. P-piller bygger på hormoner som ändrar din möjlighet att bli befruktad. Vissa kvinnor upplever besvärande biverkningar och andra vill helt enkelt inte låt sin kropp styras av hormoner. Spiralen måste sättas in av läkare och den lilla kopparspiralen sitter kvar tills den tas ut. Pessar är då ett helt hormonfritt alternativ och som du enbart använder vid samlag. Materialet är silikon som inte har några biverkningar. Krämens verkan är både fysisk och kemisk. Ett pessar använder du med pessarkräm som är ett spermiedödande medel. Pessar finns i olika storlekar och märken. Hos oss på med24.se kan du köpa pessar från Milex samt pessarkräm.

Vad är pessar? 

Pessar är ett preventivmedel utan hormoner som du använder för att skydda dig mot en oönskad graviditet. Pessar från Milex finns från 60 mm till 90 mm i diameter. Pessar finns endast att köpa över internet och hos med24.se erbjuder vi ett enkelt och billigt alternativ. Pessaret ska användas med en pessarkräm som du också hittar i vår butik. När du har bestämt dig för att pessar är din preventivmetod provar du ut pessaret första gången, när du är på besök hos din barnmorska eller gynekolog. Pessarkrämen förhindrar spermierna att ta sig in i livmodern som ett mekaniskt membran och samtidigt ett kemiskt som förhindrar spermierna att röra sig. Pessar och pessarkräm skyddar inte mot könssjukdomar utan kondom rekommenderas alltid vid tillfälliga sexuella kontakter.

Hur fungerar pessaret? 

Pessaret är en preventivmetod där pessaret anpassa individuellt. Det finns i olika storlekar och kan provas ut hos barnmorska eller gynekolog. Pessaret är en liten kupa av silikon som placeras i slidan över livmodertappen. Pessaret förhindrar då rent fysiskt att spermier 
tar sig in i livmodern. Pessaret ska alltid användas med spermiedödande medel. Pessarkrämen appliceras på pessarets båda sidor samt runt kanten. En korrekt applicering medför dubbelt skydd med både en barriär(mekaniskt skydd)  och att spermierna påverkas(kemiskt). Materialet silikon 
passar även gummiallergiker och pessaret är lätt att rengöra. Det är viktigt att pessaret sitter rätt för att få full skyddseffekt och det ska sitta kvar ca 6 timmar efter samlag.
Gratis frakt över 499 kr
DHL & PostNord
14 dagars returrätt
14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan
Medlemsbonus
Du får bonus på dina köp hos oss
Kundservice
Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se
Prenumerera på nyhetsbrevet!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få information om nyheter och erbjudanden