Mepilex Transfer Safetac 7,5 x 8,5 cm - 2 st

Mepilex Transfer är ett tunt, formbart skumförband till behandling av bröstvårtor som är ömma och tunnslitna med sår efter amning
Se alla produkter från Mepilex
Varunummer: 20860

Mepilex Transfer är ett tunt, formbart skumförband till behandling av bröstvårtor som är ömma och tunnslitna med sår efter amning

Mepilex Transfer har en speciell yta, som kallas Safetac®. Denna teknik gör det möjligt att byta förbandet utan att sår eller runtomiggande hud skadas. Detta gör förbandsbytet så smärtfritt som möjligt och att huden runt såret förblir torr och frisk.

Plåstret, som känns lite som skumgummi, har ingen absorptionsförmåga, men transporterar vätskan (i det här fallet mjölk) framåt och ut ur förbandet. Mepilex Transfer placeras direkt på bröstet med en amningskupa utanför.

Plåstret ger en kontrollerad, fuktig miljö runt bröstvårtan, som är både en optimal sårläkningsmiljö, men ger också en smärtstillande effekt eftersom de exponerade nervändarna är blockerade i den fuktiga miljön.

Förbandet skapar en barriär mellan bröstet och den läckande mjölken som minskar risken för svampangrepp. Barriären förhindrar också friktion som ofta förekommer mellan bröstvårtan och bh / blus. Plåstret innehåller inga ämnen som är giftiga för modern eller barnet och det inte fastnar på huden, så det är lätt att ta på och av utan huden skadas.

Mepilex Transfer kan också användas till en mängd måttligt till kraftigt vätskande sår. Vid mycket vätskande sår används Mepilex Transfer tillsammans med ett absorberande förband ovanpå (yttre förband). Detta kan bytas utan Mepilex Transfer behöver bytas.

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.