MDerma - DermaKnowlogy

Højkvalitets fugtpleje fra MDERMA

MDerma är en effektiv och allergivänlig fuktvårdsserie utvecklad i samarbete mellan hudläkaren Uffe Koppelhus och DermaPharm A/S, som har mer än 40 års erfarenhet av att utveckla rena, certifierade produkter. MDerma är utvecklat och producerat i Danmark och anpassat till det nordiska klimatet. Serien är särskilt lämplig för sårbar och känslig problemhud, men riktar sig samtidigt till den kvalitetsmedvetna konsumenten som söker dermatologiskt testad fuktvård av högsta kvalitet. Du kan vara säker på att MDerma har en kräm som passar för dig. Läs mer om MDerma här.

25 Produkt(er)

MDerma hudvårdsprodukter

MDerma hudvårdsprodukter kan bespara dig mycket besvär, du får istället en produkt som fungerar. Just för att MDerma vet hur det är att leva med en fuktkrävande hud har de utvecklat MDerma, så du slipper för att dyrt prova olika produkter.

Ingen hud är helt den andra lik, det är därför många orsaker till hudvårdsbehov. Om du önskar de bästa förutsättningarna för din hud eller lider av svåra hudproblem så kan du vara säker på att MDerma har en kräm som kan hjälpa dig.

MDerma påstår inte att de har en kräm för varje hudproblem, istället har du utvecklad en överskådlig serie av krämer så du kan välja en eller flera produkter som täcker just ditt behov. 

Allergivänlig, fuktgivande vård för utsatt hud

Alla MDerma produkter är noggrant sammansatta av speciellt, vårdande ingredienser, som alla har dokumenterad effekt. Serien är allergimärkt och utan parfym, parabener och färgämnen. Serien är certifierad av Astma-Allergy Denmark och AllergyCertified.

Astma Allergy-märket är din garanti för att alla MDerma-produkter följer denna standard:

  • Minimal risk för allergi
  • Ingredienslistan är godkänd av Astma-Allergi Danmark
  • Utan färg
  • Utan parfym
  • Utan allergiframkallande ämnen
  • Alla ingredienser ska ha en funktion

MDerma är utvecklad av en erkänd, dansk dermatolog

MDerma är resultatet av ett långvarigt samarbete mellan hudläkare(MD) och biokemist Uffe Koppelhus och Dermapharm AS, som bland annat står bakom Derma-serien. Uffe Koppelhus har en lång karriär som hudläkare, överläkare och klinisk lektor vid Aarhus Universitet bakom sig, samtidigt som Dermapharm har över 40 års erfarenhet av att producera hudvård och har vunnet flera utmärkelser för sin rena och certifierade hudvårdsprodukter.

Produkter skräddarsydda för dina behov - Vilken MDerma-kräm ska du välja?

Oavsett om du har problem med torr hud, atopisk hud eller helt enkelt behöver fuktgivande hudvård, har MDerma utvecklat en effektiv produkt som ger den bästa möjliga vården för din hud.

För normal och torr hud:

Normal hud kännetecknas av en mjuk och jämn yta. Denna skyddar oss mot yttre påverkan som vind, väder, vatten och tvål. De flesta med normal hud upplever emellertid att huden ibland behöver extra, fuktgivande vård, till exempel när det är kallt, immunförsvaret är nedsatt eller luftfuktigheten är låg.

Även om du vanligtvis har normal hud kan du ändå uppleva torr eller mycket torr hud lokalt. Du kan hålla huden mjuk och sund samt förhindra irritation med bra, fuktgivande hudvård.

För vård av normal och torr hud rekommenderar MDerma följande produkter:

- MD21 Carbamid Lotion 5% - tillför och behåller fukt

- MD31 Body Lotion - ger fukt och dämpar irritation

- MD41 Body Oil - tillför och behåller fukt

För torr hud:

Torr hud kan visa sig på många olika sätt. Vanligtvis är den grov och inte så fyllig som normal hud. Om huden lätt blir irriterad, röd och kliande, kallas den för atopisk hud. Torr hud kan vara en del av ett hudproblem, men det kan också helt enkelt vara fuktbrist. Med åldern upplever många att huden blir torrare och behöver mer vård än tidigare.

Torr hud kan avhjälpas med krämer som har måttlig till hög fetthalt och bra vattenbindande egenskaper. Daglig hudvård, från veckor till månader, ger en långsam förbättring. Om den torra huden är en del av ett hudproblem eller ibland orsakar eksem, bör huden diagnostiseras av hudläkare.

För vård av torr hud rekommenderar MDerma följande produkter:

- MD02 Lipid Light Balm - ger fukt och är lätt att fördela

- MD11 Body Cream - lämplig för atopisk hud

- MD12 High Absorbent Cream - tränger snabbt in i huden

- MD21 Carbamid Lotion 5% - tillför och behåller fukt

- MD31 Body Lotion - ger fukt och dämpar irritation

- MD41 Body Oil - tillför och behåller fukt

För mycket torr hud:

Mycket torr hud kännetecknas av fjällning. Mycket torr hud kan uppstå både lokalt och på större områden. Mycket torr hud kan förekomma fläckvis hos personer med normal hud. Större områden ses vanligtvis, men inte nödvändigtvis, i samband med hudproblem, såsom t.ex. eksem eller ärftligt torr hud (iktyos).

Mycket torr hud bör behandlas med fettkrämer med ett högt fettinnehåll och bra vattenbindande egenskaper. Det skiljer sig från person till person vilken av DMerma-krämerna som upplevs som optimal och avhjälper tillståndet. Vissa föredrar krämer som aktivt hjälper till att lösa upp hudflagor. Andra upplever att huden är mindre torr på sommaren och kan använda lättare krämer i perioder.

För vård av mycket torr hud rekommenderar MDerma följande produkter:

- MD01 Lipid Balm - Skyddar och ger fukt effektivt

- MD02 Lipid Light Balm - ger fukt och fördelas lätt

- MD03 Mjukgörande Balm - mjukgörande kräm 

- MD11 Body Cream - lämplig för atopisk hud

- MD12 High Absorbent Cream - tränger snabbt in i huden

- MD22 Carbamid Lotion 7,5% - mjukgör torr och grov hud

- MD51 Reparation Cream - hjälper till att återuppbygga huden

* MD52 Barrier Cream w. Zink - skapar en barriär mot fuktförlust

Hydrofoba krämer

Hydrofoba krämer, även kända som ocklusiva krämer, är vattenavvisande krämer. Dessa lägger sig som en barriär som skyddar och lugnar huden samt minskar hudens fuktförlust. På så sätt hjälper hydrofoba krämer huden att behålla fukt och vara funktionell. Samtidigt bildar den ocklusiva barriären en skyddande film som hindrar omgivande ämnen att tränga in huden och orsaka irritation. Detta gäller särskilt fettkrämer (lipidkrämer) men även andra feta krämer har denna egenskap.

MDerma har dessa hydrofoba krämer:

- MD01 Lipid Balm

- MD02 Lipid Light Balm

- MD03 Mjukgörande Balm

- MD11 Body Cream

- MD51 Reparationskräm

- MD52 Barrier Cream w Zinc

Hydrofila krämer

Hydrofila krämer, även kända som humektanta krämer, innehåller fuktgivare som är hygroskopiska substanser som kan binda och dra till sig vattenmolekyler. Dessa absorberar vätska från atmosfären runt dem och drar till sig vätska från djupare skikt i huden vilket ger mer fukt i hudens yttre skikt. Glycerin och karbamid är två av de mest använda fuktgivarna, men det finns ett brett utbud av andra ämnen som har samma egenskaper.

MDerma har dessa hydrofila krämer:

- MD11 Body Cream

- MD12 High Absorbent Cream

- MD21 Karbamid lotion 5%

- MD22 Carbamid Lotion 7,5%

- MD31 Body Lotion

Keratolytiska krämer

Keratolytiska krämer har en upplösande och mjukgörande effekt på hård och fjällig hud och kan därför användas för att avlägsna hudskikt. Detta är en fördel på mindre områden som t.ex. läppar, men även på större områden med hård och fjällande hud.

MDerma har dessa keratolytiska krämer:

- MD03 Mjukgörande Balm

- MD22 Carbamid Lotion 7,5%

Återuppbyggande krämer

Återuppbyggande krämer innehåller hudidentiska barriärfetter som stöder hudens naturliga fett och underlättar, samt påskyndar hudens naturliga reparationsprocess. När skadad hud återuppbyggs, behåller den hudens naturliga fukt. Därför är återuppbyggnad av huden mycket viktigt, särskilt när huden skadats, antingen som ett resultat av hudproblem eller på grund av yttre betingelser.

MDerma har dessa reparationskrämer:

- MD51 Reparationskräm

- MD52 Barrier Cream w. zink

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.