Sockerfria matvaror

Ett hälsosamt alternativ till socker

Många barn och vuxna äter och dricker för mycket socker. Detta ökar risken för fetma, högt blodtryck och mättar i allmänhet sämre än jämfört med annat per kalori. Socker mättar alltså sämre, samtidigt som det har lättare att gå direkt till kroppens fettdepåer.Följaktligen finns det flera uppenbara skäl att ersätta socker. Du sparar in på de tunga kalorierna och tandvårdsräkningen kan också bli lite "lättare" om vi kan skära ner på vår konsumtion av socker. Faktum är att den söta smaken är god och då finns det ingen anledning att vara fanatiker när det gäller att undvika socker. Så länge du är medveten om det och vet hur du ska balansera sockerkonsumtionen på ett bra sätt. 

Här kan ämnet Sukrin komma in i bilden. Med Sukrin får vi ca 75% av den söta smaken som vi känner till från socker och Sukrin kan i princip användas på samma sätt som socker. Strö till exempel Sukrin på pannkakor som "florsocker" eller "socker" på havregryn i dina smoothies och i chokladtårtan.

På Med24.se har vi flera olika produkter med Sukrin som fungerar som ersättning för socker, florsocker, och farinsocker.

Vi har valt ut några av våra populära Sukrinprodukter. Har du erfarenhet av några av våra Sukrinprodukter vill vi gärna ha dina synpunkter.

Sukrin Guld är ett alternativ till brunt socker. Det har en rik och fyllig smak, och är också trevligt kalorifattigt. Med Sukrin Guld får du faktiskt få 25 gånger färre kalorier jämfört med om du hade använt dig av vanligt brunt socker. "Jag har provat många olika alternativ till vanligt socker, men 
Sukrin Guld är definitivt det bästa", skrev Sheila Nielsen och gav fem av fem stjärnor på vår sida. 

Sukrin florsocker är ett naturlig och kalorifritt alternativ till florsocker och konstgjort sötningsmedel som du kan strö över pannkakor. Sukrin florsocker är i pulverform och upplöses därför också lätt. 
"För mig är det den bästa sockerersättningen på marknaden. Den är utan bismak och beter sig som socker ", skrev en av våra användare i sin bedömning av Sukrin florsocker.

Sukrin + med Stevia är ett 100% naturligt sötningsmedel med bonusen att Sukrin+ med Stevia är dubbelt så sött som socker. Det kombinerar sockerkonsistensen som du känner till från steviaväxten. En växt med en något bitter smak med klibbiga blad vilken är upp till 15 gånger sötare än vanligt socker. Men genom att kombinera stevia med Sukrin, tas en del av den bittra smaken bort som steviaväxten har. "Sukrin + är riktigt bra, känns och smakar som socker", skrev Elin, en av våra användare. Sukrin + med Stevia passar särskilt bra om du ska baka en kaka eller göra andra extra söta saker.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.