Unique Eukalyptusolja - 10 ml

Unique Eukalyptusolja - 10 ml
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3367

Unique - Eukalyptusolja är en 100% ren eterisk olja - Eucalyptus globulus

Eukalyptusolja utvinns ur eukalyptusträdets blad genom ångdestillation. 100 kg blad ger ca 3 kg olja. Oljan är klar och har en stark kamferdoft som effektivt håller insekter borta. Eucalytusträdet kommer från Australien och är ett av världens mest snabbväxande träd som kan bli upp till 150 meter höga. Idag odlas eukalyptusträd i Australien, Spanien, Portugal, Zimbabwe, Indien, USA och Kina.

I sommarvärmen kan det se ut som om träden är beslöjade i blå dimma när den eteriska oljan avdunstar. Därav kommer också namnet "Blue Mountains", på bergskedjan i New South Wales, Australien, där träden dominerar. I många subtropiska och tempererade länder har människor ett träd på bakgården. De använder det till exempel i ångbad vid förkylning. Oljan har en kylande effekt på kroppen. På många flygrutter, till exempel med New Zeeland Air, ges ett eukalyptusångbad till passagerare med allvarliga problem med lock för öronen, eftersom det öppnar luftvägarna.

Eukalyptusolja kan irritera njurarna om den används i stora koncentrationer - lyd därför rekommenderade förtunningar.

Oljan kan exempelvis användas för massage och bad, där den verkar upplyftande och uppfriskande. I massage är den effektiv för ömma muskler.

Använd hemma: På sommaren är den bra för att hålla insekter borta. Den renar luften i hemmet, och är särskilt effektiv tillsammans med lavendel på vintern.

Ingredienser:

Eucalyptus Globulus Oil (Einecs 283-406-2)

Allergener:

d-Limonene, Linalool

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.