Redo - Eukalyptusolja ekologisk - 10 ml

Redo - Eukalyptusolja ekologisk - 10 ml
Se alla produkter från Unique Products & REDO
Varunummer: 3399

Redo - Ekologisk eukalyptusolja är en 100% ren eterisk olja - Eucalyptus globulus

Eukalyptusolja utvinns ur eukalyptusträdets blad genom ångdestillation. 100 kg blad ger ca 3 kg olja. Oljan är klar och har en stark kamferdoft som gör att den effektivt håller insekter borta. Eukalyptusträdet kommer från Australien och är en av världens mest snabbväxande träd som kan bli upp till 150 meter högt. Idag odlas eukalyptusträd i Australien, Spanien, Portugal, Zimbabwe, Indien, USA och Kina.

I sommarvärmen kan träden se ut som om de är beslöjade i blå dimma när den eteriska oljan avdunstar. Detta har gett namn åt "Blue Mountains", bergskedjan i New South Wales, Australien, där träden dominerar. I många subtropiska och tempererade länder har människor ett träd på bakgården. De använder det till exempel till ångbad när de har en förkylning. Oljan har en kylande effekt på kroppen. På många flygsträckor, med till exempel New Zeeland Air, ges ett eukalyptusångbad till passagerare med allvarliga problem med lock för öronen, eftersom det öppnar luftvägarna.

Eukalyptusolja kan irritera njurarna om den används i stora koncentrationer - följ därför de rekommenderade utspädningarna.

Oljan kan till exempel används för massage och bad, där den verkar upplyftande och uppfriskande. Efter en hård dags arbete klarar och stimulerar den hjärnan och förhindrar dåsighet. Massagen är effektiv för ömma muskler.

Använd hemma: På sommaren är den bra för att hålla insekter borta. Den renar luften i hemmet, och är särskilt effektiv med lavendel på vintern.

Ingredienser:

Økologisk Eucalyptusolie (Einecs 283-406-2)

Allergener:

d-Limonene, Linalool

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.