Spiralizer - Grönsakssvarv

Spiralizer,grönsakssvarv erbjudande och idéer till Spiralizers recept!

Med24.se har bra erbjudande på Spiralizers populära Lurch Spiralizer, både den klassiska i grönt och krämvitt, samt praktiska Lurch Spiralo Spiralizer. 

När en vanlig portion spagetti innehåller 221 kcal och 43 g kolhydrater, har en portion squashspagetti från en Lurch Spiralizer endast 41,6 kcal och 7,6 g kolhydrater. 

Många tror att en grönsakssvarv är en nymodighet som snabbt hamnar i skåpet och glöms bort. Men spiralizer är perfekt för att använda till de goda svenska grönsakerna du kan köpa lokalt men som ofta betraktas som tråkiga och lite svårt att göra goda och läckra rätter av. 

Vad kan jag tilllaga med en Spiralizer?

Fasta frukter och grönsaker är bäst lämpade till spiralizerrecept, som morot, blomkål, äpple, rödbeta, sötpotatis, potatis, paprika, pumpa, kålrot, rova, gurka och många fler. Spiralizer är också ett bra sätt att äta frukt och råa grönsaker på, vilka annars är lite för hårda att äta i bitar. 

Använd den finaste kniven på en rödbeta och kombinera kanske med ett äpple, en bit kål och lite cashewnötter så har du en sallad som inte är bara hälsosam och god utan också färgglad och härlig. 

Grönsakssvarven kan också användas för att få barnen att äta mer grönsaker. Spiralizerspiraler är roligt att äta och du kan även laga spiralizerpasta och spiralizerspaghetti med klassiska såser, som tomatsås, i carbonara och till köttfärssås och ändå äta hälsosamt och snabbt. 

God spiralizerpasta kan vara gjord av ex, gul eller grön squash, men också stocken i ett stort blomkålshuvud, en kålrot eller en pumpa.

Få mer tid för familjen

Grönsaksspaghetti går snabbt att laga. Medan vanlig spagetti ska koka i flera minuter, behöver grönsakspastan enbart blancheras, doppas i kokande vatten och tas upp igen. Det är också lättare att äta grönsakerna råa och vad kan gå snabbare än att inte koka grönsakerna alls? Snabbt ner i pannan med spiralizersquash i en minut med lite lök och du har en läcker och välsmakande vegetabilisk rätt att servera med köttbullar. Och tillsätter du lite grädde eller en skvätt vitt vin, så är det fortfarande färre kalorier än i mycket annat du serverar din familj.

Spiralizer frukostrecept

Vill du att dina barn ska äta mer frukt så prova att köra ett päron eller ett äpple genom spiralizern och servera på müsli eller havregrynsgröt.

Spiralizer dessertrecept

Prova med ett fast päron, äpple eller andra fasta frukter som honungsmelon eller nektarin på lite fil eller yoghurt och strö över lite havregryn, nötter och honung. Det är en läcker dessert som också dina barn kommer att gilla. 

Spiralizer Risotto

Gör en läcker spiralizerrisotto med broccoli, blomkål, lök och sötpotatis. Kör spiralerna en minut i matberedare för att göra små "riskorn" av grönsakerna och stek snabbt i stekpanna med kryddor och andra tillbehör samt hönsbuljong. Håll vikten med en spiralizer
En spiralizer kan hjälpa hela familjen att äta mer frukt och grönsaker. Och även om man inte behöver ta bort alla kolhydrater ur kosten, så är den svenska dieten alltför beroende av kolhydrater, med hjälp av en spiralizer kan du minska ditt dagliga intag av kolhydrater och maten smakar fortfarande utsökt och ser läcker ut. Grönsaker är rika på vatten, vitaminer och mineraler. När en skål pasta får dig att känna dig tung och trött, så får en skål spiralizer grönsakspasta dig att känna dig frisk, lätt och full av energi. Och så behöver du inte känna dig skyldig om du tar mer av den goda såsen eller osten. 

Ät mer närproucerat

Med en grönsakssvarv kan man lätt få ut mer av lokala grönsaker. Hälsosamma och kanske lite tråkiga svenska grönsaker som kål, kålrot, rovor och potatis kan få nytt liv och bli spännande sallader och andra rätter.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.