Beurer OT30 Ägglossningstermometer

1
1
1
Se alla produkter från Beurer
Varunummer: 37129

Beurer OT 30 Ägglossningstermometer med Bluetooth

OT 30 Fertility Thermometer - för naturlig planering av familjeplanering
Ägglossningstermometer OT 30 från Beurer är konstruerad för noggrann mätning av basaltemperaturen. OT 30 mäter temperaturen med två decimaler efter komma, så du kan övervaka din temperaturutveckling noggrant genom din cykel. Termometern är konstruerad för noggrann mätning av basaltemperaturen. Med OT 30 kan du använda temperaturmetoden för att bestämma när ägglossningen har inträffat - för planering av naturlig familjeplanering.

Termometern har Bluetooth och kan anslutas till Ovy-appen, som både kan laddas ner till iPhone och Android. När termometern är ansluten till appen överför den automatiskt. Du behöver alltså inte skriva in temperaturen i ett diagram. Du får översikt över dina temperaturmätningar på ett enkelt och tydligt sätt. Appen låter dig också skriva in andra observationer relaterade till din cykel som utseende på flytningar. Du kan också notera faktorer som kan påverka kroppstemperaturen såsom sjukdom, alkoholintag eller stress. Ovy är kompatibel med iOS 10.0 och upp samt Android 6.0 och uppåt.

Använd temperaturmetoden för att bestämma tiden för ägglossning

Med OT 30 och Ovy-appen kan du enkelt hålla reda på din cykel och bestämma tiden för ägglossningen. Temperaturmetoden - även förkortad BBT (basal kroppstemperatur) är en metod som kvinnor kan använda för att bestämma tiden för ägglossningen. Genom kvinnans cykel förändras kroppens basala temperatur. Under den första delen av menstruationscykeln ligger basaltemperaturen normalt under 37 ° C, men under dagen efter det att ägglossningen har inträffat kommer basaltemperaturen att öka med ca. 0,2-0,5 ° C. Temperaturmetoden fungerar bäst när du har kartlagt din cykel i flera månader. På detta sätt har du en korrekt inblick i cykeln och kan, genom temperaturökning och utseende på flytning, beräkna när du har störst chans att bli gravid. Som ett minimum bör du mäta temperaturen genom en hel cykel innan du använder temperaturmetoden. Temperaturmetoden används för att ta reda på när ägglossningen har inträffat. Det är därför viktigt att observera kroppens andra signaler och du kan ev. kombinera med att räkna dagarna för din cykel för att hitta den mest optimala tiden för befruktning. När ägglossningen har inträffat överlever ägget i högst 24 timmar efter det att det har lämnat äggledaren.

Användning:

Temperaturen ska konsekvent mätas varje morgon vid samma tidpunkt. Börja den första dagen i din cykel, det vill säga den första menstruationsdagen. Temperaturen ska tas precis när du vaknar, dvs innan du går ur sängen och innan du gör något annat, t.ex. toalettbesök eller frukost. Du måste också ha sovit minst 4-5 timmar. Bestäm var du föredrar att mäta och se till att det är samma plats på kroppen varje gång. Temperaturmetoden fungerar inte om du byter mellan olika mätpunkter. När du har tagit temperaturen och anslutit termometern till Ovy-appen lyser den blå LED-ringen för att indikera att data överförs till appen. Kom alltid ihåg att rengöra eller desinficera termometern varje gång efter användning för att säkerställa optimal hygien. Termometern kan stängas av genom att hålla ned knappen. Annars slås den automatiskt av efter ca 30 sekunder.

Specifikationer:

 • Två decimaler
 • Vattentät
 • Bluetooth med appen Ovy
 • Ljudsignal indikerar att mätningen är klar
 • Kan desinficeras
 • Rörlig spets
 • Minne för de seneste 30 mätningarna
 • Autostopp efter 30 sekunder
 • 1 x CR2032 knapcellsbatteri medfölger
 • Medicinsk produkt
 • 5 års garanti
Temperaturområde Mätnoggrannhet
35,00°C – 38,00°C ± 0,05°C
Utanför ovanstående område ± 0,1°C

Innehåll: 1 st

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.