Eye Q Chews - 360 kapslar

Eye Q Chews - 360 kapslar
(4) Se alla recensioner
Se alla produkter från Eye Q & Eye Q Chews
Varunummer: 5993

Eye Q Chews 360 kapslar - perfekt för barn och vuxna

Innehåller Omega-3 och Omega-6 fettsyror från Kirunalolja och jättenattljusolja

Eye Q har en intelligent fettsyrasammansättning med ett högre innehålla av EPA i förhåallande till DHA från omega-3-fettsyror än andra fiskoljeprodukter.

Eye Q tillverkas av kirunalolja kombinerad med nattljusolja. Därefter genomgår oljan en patenteras och kostbar prosess i pharmaceutiska produktionsfaciliteter som bevarar det höga innehållet av naturliga fettsyror bäst möjligt.

Kirunalolja är speciellt näringsrikt då den är tillverkad av småfisk (sardiner och anjovis) som lever på det sydliga halvklotet där det alltid är varmt. Detta betyder att fiskarna har en annan fettsyrasammansättning med ett naturligt högre innehåll av EPA än fisk från områden med kallt vatten. Det är därför EyeQ har ett naturligt högre innehåll av EPA i förhållande till DHA-fettsyror.

Hög andel EPA hjälper till att upptätthålla en normal hjärnfunktion och bidrar till koncentration och inlärning.
Normalt är fördelningen av EPA och DHA i fiskolja 1,5 delar EPA till 1 del DHA. Men i Eye Q är fördelningen hela 3,2 deler EPA till 1 del DHA. Och det är just EPA som skyddar myelin i hjärnan och därför hjälper nervcellernas impulser. Studier visar att de fleromättade fettsyrorna fungerar bäst i cellmembran  vars EPA-innehåll är högt sammanliknat med DHA.
Eye Q Chews är tuggbara kapslar med smak av jordgubb och är helt utan lukt och smak av fisk. 

Utan lukt och smak av fisk

Fisksmaken och fisklukten är borttagen vid en patenterad process som samtidigt bevarar de naturliga fettsyrorna på bästa sätt. Tillverkas under farmaceutisk kontroll. 

Med jordgubbssmak

Naturlig arom, baserad på röda bär, körsbär, jordgubbar och svartavinbär, innehåller salicylater, vilket är borttaget då undersökningar har visat att en del barn och vuxna är känsliga för dessa. Aromämnet är tillverkat syntetiskt men så naturidentiskt som möjligt. 

Användning:

Eye Q Chews är små kapslar och kan både tuggas eller sväljas. Kapselskalet innehåller inga näringsämnen och man behöver därför inte äta den. Kapslarna kan delas och innehållet blandas i kall mat. Oljan från kapslarna får inte värmas i samband med matlagning då uppvärmning förstör fettsyrorna.

Många barn tycker om eye q chews, som tuggkapsel, då den just kan tuggas och smakar av jordgubb. Vi rekommenderar att mindre barn som inte tidigare har fått fiskolja trappar upp långsamt. Då erfarenhet har visat att små barn kan bli lösa i magen om de startar på hög dos.

Dosering:

Dosering för barn och vuxna från 1 år och vuxna: 2 kapslar dagligen i samband med måltid. Startdos: För att uppnå bästa möjliga resultat kan man starta med 2 kapslar 3 gånger dagligen eller 3 kapslar 2 gånger dagligen i 12 veckor. Därefter kan dosen reduceras till 2 kapslar dagligen. Innehåller sötningsmedel. Vi rekommenderar att barn som inte tidigare ätit fiskolja startar långsamt, då det visat sig att några få barn har blivit lösa i magen om de startat med för hög dos. 

Bör endast efter avtal med läkare intas av gravida och barn under 1 år.

Innehåll: 360 kapslar

2 tabletter innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI
Fiskolja 800 mg -
- Härav EPA 186 mg -
- Härav DHA 58 mg -
Härav Omega-3 294 mg -
Omega-6 fettsyror (jättenattljusolja) 200 mg -
GLA (gammalinolensyra) 20 mg -
DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
* DRI ej fastlagt
Ingredienser:

Kirunalolja (fiskolja från sardiner och anjovis) 59,3 %, Jättenattljusolja (oenothera biennis) 14,2 %, Arom: Jordgubb, Antioxidant: d-alpha-tocopherol från sojabönor, Gelatin, Konsistensmedel: Glycerol, Sötningsmedel: Xylitol (E967), Konsistensmedel: Cellulosapulver, Kapselskalet är framställt av oxgelatin

Allergener:

Fiskolja, Soja

Ursprungsland: EU /England
Den rekommenderade dagsdosen bör ej överskridas.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.
Förvaras utom räckhåll för barn.
Bör först efter samråd med läkare/vården tas av gravida och barn under 11 år.
Ingår i kategorierna
Fiskolja Gummies
Kosher-Parve Friend of the Sea Halal

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.