Iron VITAL F - 250 ml

Iron VITAL F - 250 ml
Se alla produkter från Octean & IronVITAL
Varunummer: 7353

Lider du av järnbrist?

Järn är det näringsämne som flest människor i Sverige har brist på. Alla kan få järnbrist men det ses oftast hos kvinnor och vegetarianer/veganer. Men också barn och ungdomar som växer kan få järnbrist och detsamma gäller för högpresterande idrottare och äldre som äter lite och små portioner.

Symptom på järnbrist

Järnbrist kan bland annat ge symptom som trötthet, yrsel och andfåddhet och kan uppstå om man inte får i sig tillräckligt med järn i sin kost i förhållande till det behov man har. Det är lätt att undvika med Iron VITAL, som både är välsmakande och har god biotillgänglighet - vilket innebär att den har hög upptaglighet i kroppen. Iron VITAL F täcker ditt dagliga behov av järn och det är skonsamt mot magen.

Iron VITAL F innehåller organiskt järn av typen järn II från järnglukonat, som har en hög upptaglighet i kroppen, särskilt i kombination med C-vitamin, vilket järntillskottet därför också innehåller. Iron VITAL innehåller dessutom B-vitaminer, bl.a. B2, som hjälper till att upprätthålla normala blodkroppar. De röda blodkropparna har en viktig funktion, eftersom de transporterar syre till hela kroppen. Utan tillräckligt med järn kan kroppen inte bilda tillräckligt med röda blodkroppar för att säkerställa en bra syretillförsel till organ och muskler. 

Växtbaserat och veganskt järntillskott

Iron VITAL är baserad på körsbär, rödbetor, äpple och nypon samt örter, bl.a. citronmeliss och pepparrot. Järn VITAL F järntillskott innehåller inte konserveringsmedel och är fri från gluten, mjölk, honung och konserveringsmedel. Vegan-certifierad.

Dosering och användning:

Vuxna: 
10 ml 1-2 ggr dagligen

Barn (4-12 år): 
5 ml 1-2 ggr dagligen

Järntillskott tas upp bäst i kroppen om du inte dricker kaffe, te eller mjölk minst 1 timme före och efter att du har tagit tillskottet. Måttsked finns med i förpackningen. Skaka flaskan ordentligt före användning. 


Innehåll: 250 ml

5-20 ml innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Järn

5-20

mg

36-143%

Thiamin

0,3-1,1

mg

25-100%

Pteroylmonoglutaminsyra

0,4-1,4

mg

25-100%

B6

0,4-1,4

mg

25-100%

Niacin

4-16

25-200

25-100%

Vitamin B12

0,5-1,9

µg

20-76%

Vitamin C

20-80

mg

25-100%

DRI = Dagligt referensintag för vuxna och barn över 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

Körsbärskoncentrat 28%, Rödbetskoncentrat 20%, Äpplekoncentrat 19%, Vatten, Nypon extrakt (Rosa canina, Rosa pendulina), Kamomill extrakt (Matricaria recutita L.), Citronmeliss extrakt (melissa officinalis L.), , Åkerfräken (Equisetum arvense), Fruktos, Vitamin C (L-askorbinsyra), Förtjockningsmedel (guargummi, johannesbrödgummi, pektin från äpple och citrus), Arom (körsbär, jordgubbar), Järn (järn-II-glukonat), Niacin (B3) Nikotinamid, Cyanocobalamin (B12), Thiamin (B1) thiaminhydroklorid, Riboflavin (B2) riboflavin-5'-natriumfosfat, Pyridoxinhydroklorid (vitamin B6)

Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.