Tygmunskydd

Genom att använda tygmunskydd kan du skydda dig själv och andra enkelt och billigt. Du behöver inte kompromissa med varken kvalitet eller utseende och det finns många olika varianter! Läs mycket mer om användningen av tygmunskydd och se utbudet här!

Populära återanvändbara munskydd | Hantering av tygmunskydd | Alternativ till tygmunskydd

4 Produkt(er)

Tygmunskydd

Ett tygmunskydd är, som namnet antyder, ett munskydd av tyg i flera lager. Munskydden är icke-kirurgiska/medicinska och kan användas flera gånger. Ett tygmunskydd ska vara tätt vävt och försett med resår så att det täcker både näsa och mun.

Varför använda återanvändbara munskydd?

Många väljer att använda tygmunskydd istället för engångsmunskydd. De kan vara billigare i längden och lättare att hantera. Dessa munskydd är återanvändbara och kan användas flera gånger. Du slipper därför också den stora mängd avfall som engångsmunskydd för med sig.


Köp tygmunskydd från populära märken

Läs mer om de populäraste tvättbara munskydden här. 

SL Labs återanvändbara munskydd - test av filterkapacitet

SL Labs har tillverkat återanvändbara tygmunskydd i både svart och vitt. Dessutom hittar du vändbara munskydd med fina motiv. Om du använder återanvändbara tygmunskydd från SL Labs är det viktigt att du vet att det inte är medicinsk utrustning eller personlig skyddsutrustning. För att ingå i dessa kategorier måste produkten vara CE-märkt. Denna etikett är din garanti för att utrustning som används för att diagnostisera, förebygga, lindra och behandla sjukdomar eller funktionsnedsättningar är säker och uppfyller alla standarder.

Tygmunskydd är bättre än inget munskydd

Detta betyder dock inte att återanvändbara tygmunskydd inte är värda att använda. Enligt rekommendationer är ett tygmunskydd att föredra framför inget munskydd. För SL Labs återanvändbara munskydd har ett test av filtreringsförmågan genomförts av Danska Teknologiska Institutet. Detta test är inte ackrediterat utan ett sätt att bedöma materialets filterkapacitet. Här mäts tygets förmåga att hålla kvar luftburna partiklar.

Hantering av tvättbara munskydd

Hanteringen av återanvändbara munskydd skiljer sig från användningen av engångsmunskydd på flera områden. Båda typerna av munskydd ska förvaras rent och säkert före användning i t.ex. en stängd påse. Engångsmunskydd ska kasseras efter användning medan du bör hitta ett säkert sätt att förvara dina använda tygmunskydd tills de ska tvättas.

Du ska nämligen tvätta ditt tygmunskydd efter varje gång du har använt det. Därför är det en bra idé att ha 5-6 tygmunsskydd, så att du kan ha några med dig och inte behöver tvätta dem hela tiden. Dessutom gäller många av samma rekommendationer vid användning av tygmunskydd som vid engångsmunskydd. Du kan läsa allt om korrekt hantering av munskydd i den här artikeln.


Alternativ till tygmunskydd - stort urval av skyddsutrustning

Är tygmunskydd inget för dig eller vill du ha mer skydd och skyddsutrustning till hands? Hos Med24.se hittar du ett stort utbud av CE-märkt skyddsutrustning, så att du kan ta hand om dig själv och din omgivning.

Engångsmunskydd – typ I, typ II & typ IIR

I kategorin munskydd och masker hittar du ett brett utbud av kirurgiska munskydd av olika slag. Sortimentet omfattar både typ I, typ II, typ IIR och FFP2 masker. Alla dessa munskydd är CE-märkta och från importörer registrerade hos det danska läkemedelsverket. De lever även upp till alla krav, i samband med flyg, vistelser på flygplatser mm. Du hittar munskydd i både standardpassform och munskydd speciellt framtagna för barn.

Du kan läsa mycket mer om munskydd för barn eller läsa mer om skillnaderna mellan tygmunskydd och engångsmunskydd i vår stora artikelbank.

Se hela vårt utbud av CE-märkta engångsmunskydd 


Visir

Visir är det perfekta alternativet till både återanvändbara munskydd och engångsmunskydd om du behöver skyddsutrustning för en hel arbetsdag. Ansiktsvisiret skyddar mot stänk och är även CE-märkt. Visir är bekväma att ha på och kan användas även av glasögonbärare.  

Annan skyddsutrustning

På Med24.se hittar du även skyddsutrustning som handsprit och engångshandskar i bl.a. latex, nitril, bomull och vinyl. Dessa produkter kan användas för att skydda dig mot virus och bakterier. Du hittar hela utbudet av skyddsutrustning i kategorin och du kan läsa allt om skyddsutrustning i vår artikelbank. Med ett Covid-19 självtest kan du testa dig själv hemma, och få svaret inom bara 15-20 minuter. Det är både enkelt och smidigt och det medföljer en detaljerad guide.

pil til toppen med24

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.