Hållbarhet hos Med24

Här på Med24 tycker vi att det ska vara enkelt att handla hållbart. I kategorin med hållbara produkter har vi därför samlat ett stort urval, speciellt för dig, som vill ha gröna (grönare) alternativ till en lång rads vardagsprodukter.

Läs mer här

Produkter med fokus på bæredygtighed hos Med24

Gröna alternativ och omtanke om miljön

Eftersom vi vet att hållbarhet är ett vitt begrepp, omfattar kategorin en mängd olika märken och produkter, som sticker ut på olika sätt - oavsett om, de är certifierade, veganska, återvinningsbara, baserade på naturliga ingredienser framställda av lätt, biologiskt nedbrytbart material eller utan engångsplast.

Att värna om miljön är en hjärtefråga hos oss på Med24 - Detta gäller självklart också för våra förpackningar och därmed leveranserna vi skickar till dig. Det är därför vi bara använder FSC-certifierade kartonger, minsta, möjliga mängd förpackningsmaterial och i speciella fall - om produkten eller transportfirman kräver det - luftkuddar och påsar i BIO-plast.

Läs mer om hållbara försändelser på Med24 här.

Vad är hållbarhet?

Med sina 17 Globala mål för hållbar utveckling definierar FN hållbarhet som ett holistiskt begrepp uppdelat i en social, ekonomisk och miljömässig variant. Ekonomisk och social hållbarhet fokuserar på förnuftiga, långsiktiga, ekonomiska lösningar, gröna siffror, inkludering och social rättvisa. Den miljömässiga hållbarheten handlar i högre grad om att ta hand om jorden så att den inte skadas av vårt sätt att leva - det innebär att använda gröna alternativ i vardagen, förnybar energi, minska CO2-användningen, bevara livet i naturen och haven samt undvika föroreningar från kemikalier och plast som inte bryts ned.

Vad kan du göra för dig själv?

En god portion sunt förnuft är din bästa vän om du vill handla online med grönt samvete. Nedan har vi sammanställt några av våra bästa tips när du handlar på online:

1. Prioritera kvalitet framför kvantitet
Titta till exempel efter hållbara och slitstarka material som glas, silikon och rostfritt stål eller bambu, som är biologiskt nedbrytbart och kan odlas helt utan bekämpningsmedel och konstbevattning.

2. Byt ut engångsprodukter mot återanvändbara alternativ
Prova till exempel de populära, återvinningsbara sugrören av rostfritt stål, komposterbara och plastfria produkter från Maistic, den multifunktionella Stasher Bag, de naturliga och 100% kemifria tvålbären, Ecooking naturlig hudvård, den miljövänliga OrganiCup, True Gum tuggummi, tygkassar från Bag-Again samt det naturliga och 100% ekologiska, vårdande stiftet från KRAES.

3. Titta efter certifieringar
På Med24.se har vi bland annat ett stort urval av ekologiska, svanenmärkta, FairTrade och veganprodukter uppdelade i flera produktkategorier. Du kan läsa mer om de olika etiketterna i vår översikt här.

4. Samla din beställning till en större order i stället för att beställa enskilda produkter flera gånger
- Detta minskar både förpackningar och transport.

pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.