Beet It Stamina SHOT - Ekologisk - 70ml

Beet It Stamina SHOT - Ekologisk - 70ml
Se alla produkter från Beet It
Varunummer: 13270
Beet It Stamina rödbets SHOT - Ekologisk koncentrerad rödbetsjuice

Den ekologiska juiceproducenten James White i England har med Beet It Stamina SHOT lanserat en ny koncentrerad 7cl rödbetsjuice med extra power och STAMINA-effekt. Denna funktionella produkt är riktad till hälsomedvetna och idrottare.

Vad betyder "Stamina"? Stamina  betyder "uthållighet": det vill säga, fysisk eller mental styrka att stå emot sjukdom, stress eller trötthet.

Ny forskning - Förbättrad stamina och syreupptagning


Lanseringen kommer efter att en vetenskaplig rapport förra året visade att rödbetsjuice kan förbättra idrottsliga resultat med 16%. Rapporten publicerades i augusti 2009 och leddes av University of Exeter och medförfattades av brittiska sportvetenskapsmannen prof. Andy Jones.

Shotten innehåller endast ekologisk koncentrerad rödbetsjuice med en touch citronsaft och bör konsumeras 1-3 timmar innan träning för att få en effekt av förbättrad uthållighet.

James Whites vd Lawrence Mallinson säger: "Jag älskar smaken av rödbetsjuice, men vi inser att det inte är allas favoritgrönsak. Så vi utvecklade denna shot till att tilltala en bredare publik."

Sportdrycker är traditionellt beroende av glukos och/eller koffein som stimulant, men nitraterna i rödbetsjuice kan förbättra muskelarbetet och förbättra din uthållighet.

Trots sin storlek är Beet It Stamina Shot erkänd som "en av sex om dagen (frukt och grönsaker)". Normalt krävs minst 15 cl juice för att räknas som en enhet, men shotten har samma nivå av näringsämnen koncentrerade i en mindre mängd. Denna 7cl shot innehåller alltså samma mängd nitrater och näringsämnen som i Beet Its 250 ml juice från James White.
Beet It Stamina Shot är certifierad av Informed Sport - Med en naturlig sockerhalt
Näringsinnehåll per 100 ml:

Energi

447 kJ / 105 kcal

Fett

0 g

- varav mättade fettsyror

0 g

Kolhydrater

23 g

- varav sockerarter

23 g

Kostfibrer

0 g

Protein

3 g

Salt

0,3 g

Ingredienser:

Rödbetsjuice* från koncentrat 98%, Citronjuice* från koncentrat 2%

Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.