Bak Skincare

Bak Probiotic Skincare är ett danskt hudvårdsmärke vars effektiva produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser i kombination med patenterade mjölksyrabakteriestammar. Produkterna är framtagna av hudvårdsexperter, har vunnit utmärkelser och ökar i popularitet dag för dag.
Läs mer om Bak Skincare | Probiotikas egenskaper för huden | Därfor bör du prova Bak Probiotic Skincare 

Bak Probiotic Skincare - Dansk naturlig hudvård berikad med välgörande mjölksyrabakterier

En obalanserad hud kan orsaka många problem med olika typer av irritation på huden. Idag ökar atopiskt eksem, rosacea, akne och andra hudsjukdomar medan konventionella behandlingsmetoder har blivit mindre effektiva - detta bestämde danskarna Søren Kjælulff och Charlotte Vedel att göra något. Därför grundade de Lactobio år 2017, som är bioteknik-företaget bakom Bak Probiotic Skincare. Här bedrivs forskning inom växtbaserade mjölksyrabakteriestammar, som har fantastiska egenskaper för din huds hälsa och balans.

Vad är probiotika och vad kan det göra för din hud?

Probiotika är något som många människor pratar om idag, men vad är det egentligen och varför kan det vara bra att applicera det på huden? Probiotika är också känt som mjölksyrabakterier, och många tar dem idag som kosttillskott, eftersom de kan ha en positiv effekt på tarmfloran och immunförsvaret, men faktiskt har bakterierna även flera fördelar för din hud. Probiotika är levande bakterier som går in och bekämpar problematiska bakterier på ytan av huden så att de "goda" bakterierna kan växa mer. Detta stärker hudens naturliga immunsystem, vilket hjälper till att ta bort symptom på problemhud och återställa hudens hälsa så att den återgår till balans. Vetenskapen bakom Bak Skincare är lite avancerad, men vad du bör veta är att deras bakteriestammar liksom resten av produktformlerna är framtagna av dermatologiska, mikrobiologiska och biokemiska experter för att lindra och förbättra olika hudsjukdomar och problem.

Baks avancerade formler med patenterade probiotiska bakterier

År 2018 hittade Lactobio den speciella probiotiska stammen Lactiplantibacillus Plantarum, som de kallade LB244R®. Den patenterade bakterien visade sig kunna hämma bakterien Staphylococcus Aureus, även kallad gul stafylokock, vilken kan orsaka vanliga irriterande hudåkommor såsom eksem, torrhet och rodnad. Året därpå kunde de isolera Lactiplantibacillus Plantarum, eller LB356R®, en unik bakteriestam som stoppar tillväxten av "dåliga" bakterier som kan orsaka akne och oren hud.

Probiotika har positiva effekter för följande hudproblem:

  • Extremt torr hud som är stram
  • Atopisk hud med klåda och irritation
  • Oren hud med tendens till akne
  • Rosacea, röd och inflammerad hud
  • Mogen hud med rynkor och linjer

Efter flera kliniska försök kunde Lactobio dra slutsatsen att bakteriestammarna hade positiva effekter på olika problemhudtyper. LB356R® minskade signifikant pustler och finnar på oren och akne-benägen hud efter 4 veckors användning, medan LB244R® kunde minska klåda och torrhet i atopisk hud med upp till 96%, samtidigt som den minskade rodnad, sår och tjock hud betydligt. Bak Skincare kombinerar i sina formler de välgörande probiotiska stammarna med utvalda naturliga och ekologiska ingredienser som säkerställer att din hud hålls välskött och frisk. Bland annat används närande växtoljor och skyddande vitaminer som tillför mycket fukt till huden utan att göra den fet, för att hålla fuktnivån i balans - också om du tenderar att ha glänsande hud. Produkterna hjälper till att återställa hudens mikrobiom, dvs dess 'ekosystem', liksom dess skyddande barriär, så att du kan få frisk och fin hud igen.

Därför bör du prova Bak Skincare

I Baks fina produktsortiment hittar du allt du behöver för din problemhud. Prova t.ex. Day Care Oil, som vann priset för "Årets innovation" vid Danish Beauty Awards 2020. Om du vill ha mer specifik hjälp kan du prova Anti-Blemish Oil och Rescue Serum Acne-Prone Skin för oren hud med tendens till akne, Anti-Redness Oil som är bra mot rodnad och rosacea, eller Concentrated Serum Dry Skin för mycket torr hud. Rescue Serum Atopic Skin, som effektivt minskar symptom på atopiskt eksem eller Oil for Mothers, som är särskilt lämpligt för ammande mödrar och röda barnrumpor. Använd produkterna i kombination med den prebiotiskt berikade ansiktsrengöringen Microbiome Boosting Cleanser, som förbereder huden för de andra produkterna, så att den kan få ut optimalt av deras fantastiska egenskaper.

Köp Bak Probiotic Skincare billigt på Med24.se - bra priser och fina kampanjer!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.